26 November 2021

Shred-it Tips voor gegevensbescherming: Bescherm uw werknemers, klanten en bedrijf

Shred-it Tips voor gegevensbescherming: Bescherm uw werknemers, klanten en bedrijf

Voor velen is data wat olie vroeger was - en gegevensdieven zullen er alles aan doen om ze in handen krijgen. Zakelijke online systemen en archieven, waar vertrouwelijke gegevens vaak zijn opgeslagen, zijn daarom in de ogen van cybercriminelen pure goudmijnen (of beter gezegd begeerlijke olievelden).  
Er worden dagelijks duizenden online systemen gecompromitteerd. Alleen al vorig jaar kreeg 39% van de bedrijven in heel Europa te maken met een cyberaanval 1. Het aantal tot nu toe gerapporteerde gegevensinbreuken is dit jaar echter al hoger dan in heel 2020, en de gemiddelde kosten van een inbreuk bedragen een verbijsterende $4,15 miljoen 2.

Zo is de meedogenloze, steeds geraffineerdere werkwijze bij hun aanvallen, waarbij werknemers meer dan ooit het doelwit zijn. Als reactie daarop is het onvermijdelijk voor bedrijven om er alles aan te doen om specialisten in te zetten met de kennis van zaken en de instrumenten om de persoonlijke informatie van uw bedrijf te beschermen. Daarom staat onze laatste blog boordevol met essentieel advies en de stappen die u hierbij zullen helpen.
 
Cyberbeveiliging Beste praktijken

Onder onze gegevensbeschermingstips vindt u een compleet overzicht van de beste praktijken waaraan uw bedrijf zich zou moeten houden.  Door deze eenvoudige stappen te volgen bent u goed op weg om het risico te minimaliseren dat de vertrouwelijke gegevens van uw bedrijf gecompromitteerd raken.

 1. Een regeling voor het risicobeheer instellen
  Met een regeling voor het risicobeheer kunnen bedrijven bedreigingen identificeren en begrijpen. Daarnaast helpt het u bij het elimineren of reduceren van deze risico’s door de technologie, systemen en informatie in uw organisatie te beveiligen.  Breid de regeling voor het risicomanagement ook uit naar vertrouwelijke documentatie op papier, zodat u zowel in de digitale ruimte als in de niet-digitale ruimte beschermd bent.
 2. Beveilig uw netwerken
  Verdedig de netwerkperimeter en filter kwaadaardige inhouden eruit. Essentiële elementen voor beveiligde software zijn firewalls en antivirusprogramma’s. Maar het is van vitaal belang om nooit te klikken op een link van een onbekende verzender. Controleer legitieme e-mails: onder de waarschuwingssignalen dat er iets mis is vinden we spelfouten, slechte grammatica, merkwaardige formuleringen en spoedverzoeken om geld of om een bepaalde handeling uit te voeren.
 3. Gebruik sterke wachtwoorden
  Wachtwoord:. 123456. Afbeelding 1. Als u het al niet geraden had, zijn dit de populairste (zeer onveilige) wachtwoorden. Sterke wachtwoorden hebben acht tekens of meer en bevatten een combinatie van hoofdletters en kleine letters, getallen en symbolen. Bewaar wachtwoorden op een veilige plaats, gebruik hetzelfde wachtwoord niet voor meerdere accounts en verander ze om de drie maanden.
 4. Plaats minder op de social media
  Houd uw persoonlijke informatie veilig op social media. Cybercriminelen kunnen uw vertrouwelijke informatie met maar enkele datapunten verkrijgen, dus hoe minder u publiekelijk deelt, hoe beter! Als u bijvoorbeeld de naam van uw huisdier of uw moeders meisjesnaam bekend maakt, kan het zijn dat u de antwoorden prijsgeeft op twee gangbare veiligheidsvragen.  
 5. Opleiding en bewustmaking van werknemers
  Ontwikkel beleidsrichtlijnen voor werknemers over acceptabel en veilig gebruik van uw systemen en geef doorlopend bewustzijnstraining over cyberveiligheid. Werknemers moeten weten hoe ze verdachte e-mails of links kunnen identificeren en moeten voorzichtig zijn met de websites die ze bezoeken en de applicaties en mobiele apps die ze downloaden. Moedig het personeel aan om alle cyberaanvallen te melden.
 6. Gebruik vernietigingsservices voor de harde schijf
  Zorg dat er niet te veel computers zijn of opeenhopingen van digitale data. Sla digitale gegevens op in bestanden en reinig die bestanden regelmatig. Als uw computertechnologie verouderd is, laat dan de oude of ongebruikte harde schijven veilig vernietigen.  Fysieke vernietiging van harde schijven is de enige manier om te verzekeren dat vertrouwelijke informatie vertrouwelijk blijft.
 7. Bescherm smartphones en andere apparaten
  Bedrijven zijn steeds meer afhankelijk van mobiele technologie. Maar mobiele en andere apparaten zijn een geliefd doelwit en kunnen de zwakke schakel in uw organisatie zijn. Let erop waar de apparaten zich bevinden, laat ze nooit onbeheerd achter en zorg dat ze wachtwoordbescherming hebben. Zorg dat uw mobiele apps en besturingssystemen up-to-date zijn en dat ze verloren of gestolen apparaten kunnen traceren, vergrendelen en wissen.
 8. Vergeet niet dat ook fysieke documenten kunnen worden bedreigd!
  In de digitale wereld van vandaag kunnen oude documenten en fysieke bedreigingen gemakkelijk over het hoofd worden gezien. Maar als u ze laat rondslingeren op het kantoor of op inadequate wijze afvoert, doet u dat op eigen risico. Met een Clean Desk Policy heeft u een zeer veilige manier om dit tegen te gaan, terwijl werknemers met een Compleet Shred-it Beleid niet meer hoeven te beslissen wat wel of niet vertrouwelijk is, waardoor menselijke fouten worden gereduceerd.
   
  Bescherm uw bedrijf voor deze feestdagen

  Onze tips voor gegevensbescherming komen in een toptijd voor de bedrijven - met cyberaanvallen die de pan uit rijzen en pieken in de aanloop naar Black Friday en Cyber Monday. De aanvallen tijdens deze shopgekte groeien jaarlijks met maar liefst 275% 3. Volg dus het bovenstaande op om uw persoonlijke informatie te beschermen.

  Neem vandaag nog contact op om te zien hoe onze diensten uw werknemers, klanten en bedrijf kunnen beschermen.
   
  – Bron: Statista
  2 – Bron: Cost of a Data Breach Report 2021
  – Bron: Forbes