Onze toewijding aan milieuduurzaamheid

Shred-it is een informatiebeveiligingsoplossing die wordt aangeboden door Stericycle, Inc., waar we ons inzetten voor het beschermen van de gezondheid en het welzijn van de mensen en plaatsen om ons heen, veilig, verantwoord en duurzaam.

Stericycle wereldwijde milieuduurzaamheid hoogtepunten

Bij Stericycle leveren we oplossingen en stimuleren we innovaties die het milieu, de mens en de volksgezondheid beschermen. We doen zaken op de juiste manier, niet alleen op de gemakkelijke manier. Dit omvat het werken aan een duurzamere, gedeelde toekomst. Onze innovatieve oplossingen maken een verschil in het leven van mensen, gemeenschappen en onze planeet door hun gezondheid en welzijn te beschermen.  

We leveren essentiële duurzaamheidsdiensten die het publiek beschermen tegen schadelijk afval en de gezondheidszorg helpen vooruitgang te boeken in de richting van duurzaamheids- en klimaatdoelstellingen. Onze diensten omvatten het afleiden van medisch afval van stortplaatsen en alternatieve gebruiksmogelijkheden die leiden tot meer veiligheid en welzijn over de hele wereld. We erkennen dat duurzaamheid een continu streven is. Hoeveel we ook bereiken, er is altijd meer dat morgen kan worden gedaan. Onze uitdaging en onze verantwoordelijkheid elke dag is om een verschil te maken door te beschermen wat belangrijk is.

Er wordt 590 miljoen kilo medisch afval verwerkt, waardoor de bevolking wordt beschermd tegen potentieel besmettelijk materiaal.

411 miljoen kilo papier versnipperd en gerecycled, waardoor de vertrouwelijke informatie van onze klanten wordt beschermd.

46 miljoen kilogram plastic wordt van stortplaatsen afgevoerd door het gebruik van herbruikbare containers voor scherp afval en farmaceutisch afval, vergeleken met containers voor eenmalig gebruik.

25 miljoen kilogram farmaceutisch afval wordt behandeld voordat het wordt verwijderd, waardoor wordt gewaarborgd dat actieve farmaceutische ingrediënten niet in de waterwegen terechtkomen.

Bron: Wereldwijde gegevens van Stericycle, 2023, genormaliseerd om de impact van afgestoten activiteiten uit te sluiten.

Duurzaamheid met Shred-it® Services

Onze Shred-it Secure Information Destruction Service ondersteunt een circulaire economie. We zijn er trots op een waardevolle bron van papier te bieden voor recycling tot veelgevraagde producten, terwijl we ook producten kopen die zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Recente hoogtepunten in Shred-it services:

  • In 2023 heeft Shred-it op veilige wijze circa 411 miljoen kilogram versnipperd gesorteerd kantoorpapier ingezameld.
  • Het materiaal dat wordt gebruikt voor de productie van onze stevige en veilige Shred-it-documentverzamelingsconsoles is voorzien van 100% teruggewonnen en gerecyclede vezels.
  • De documentvernietigingstransportbakken die worden gebruikt bij het transporteren van veilige informatie voor vernietiging tijdens het verzamelen, zijn gegoten uit 100% gerecycled HDPE-plastic.