Beveiligd recyclen is een must

Papiersnippers recyclen

Recyclage van papier is een belangrijk element in de duurzaamheidsstrategie van de meeste bedrijven. Wanneer het op de juiste manier gebeurt, helpt u bovendien niet alleen het milieu, maar ook de veiligheid van uw onderneming.

Een ton gerecycleerd papier kan heel wat voordelen voor het milieu betekenen, zoals minder koolstofuitstoot, minder gekapte bomen en een lager waterverbruik, wat u een enorme energiebesparing oplevert.

Nog een stap verder: beveiligd papier recycleren 

De afgelopen jaren hebben de inspanningen op het vlak van papierrecyclage al vruchten afgeworpen. Toch is er nog ruimte voor verbetering als het gaat om de beveiliging van de informatie die gerecycleerd wordt.

Informatiebeveiliging speelt een steeds grotere rol in hoe we met papier omgaan. De meeste ondernemingen hebben nog heel wat werk voor de boeg en moeten nadenken over de manier waarop ze met papieren documenten omgaan.

Dit is hoe wij uw recyclageproces beveiligen

Elk jaar kunnen onze klanten die regelmatig van onze diensten gebruik maken een certificaat ontvangen het aantal bomen staat vermeld dat ze hebben gered. Volgens onze berekeningen wordt per 2 consoles versnipperd en gerecycleerd papier een boom gered.

Onze 7 stappen om beveiligd te recycleren:

  1. Vertrouwelijke documenten worden in een beveiligde, vergrendelde console gegooid.
  2. Op regelmatige basis worden de consoles leeggemaakt door opgeleide en gescreende informatiebeveiligingsprofessionals en alle vertrouwelijke documenten worden vernietigd.
  3. Elke klant ontvangt een certificaat van vernietiging.
  4. Het versnipperde papier wordt gebundeld en naar een papierfabriek getransporteerd om te worden gerecycleerd.
  5. Wanneer de vezels van het versnipperde papier worden gescheiden, wordt pulp verkregen.
  6. De pulp wordt verder gefilterd om onzuiverheden te verwijderen en om de pulp voor te bereiden zodat de inkt kan worden verwijderd.
  7. De gerecycleerde pulp wordt vermengd met verse pulp om nieuwe papierproducten te maken.

Download de pdf over ons beveiligd recyclingproces

Wij garanderen dat alles op een beveiligde manier wordt gerecycleerd

Het zijn niet alleen vertrouwelijke papieren documenten die op een beveiligde manier moeten worden vernietigd en gerecycleerd. Ook harde schijven en andere elektronische media die worden gebruikt voor gegevensopslag zouden op uw lijst met te vernietigen informatiedragers moeten staan. Wij zorgen ervoor dat alle vernietigde harde schijven op een beveiligde manier wordt gerecycleerd.

Meer informatie over onze diensten of een gratis offerte?

Wilt u meer informatie over het veilig versnipperen van uw vertrouwelijke gegevens? Shred-it biedt zowel eenmalige als regelmatig geplande vernietigingsdiensten op aanvraag aan voor papieren documentenarchievenharde schijven en elektronische media. 100% gerecycleerd. Contacteer ons voor een gratis offerte. Shred-it helpt u bij de beveiliging van uw werkomgeving.