23 Augustus 2021

5 redenen waarom bedrijven moeten investeren in vernietigingsdiensten voor harde schijven

5 redenen waarom bedrijven moeten investeren in vernietigingsdiensten voor harde schijven 

In de door technologie gedreven wereld van vandaag zijn desktopcomputers en laptops essentieel voor elk bedrijf. Maar uiteindelijk moeten ze worden vervangen en oude harde schijven samen met de vertrouwelijke en gevoelige digitale informatie die ze bevatten, zijn een goudmijn van gegevens voor hackers. Denk alleen al aan alle creditcardgegevens die op de servers van een onderneming zijn opgeslagen, en niet te vergeten de klanten-, verkoop- en personeelsgegevens. 

Feit is dat veel mensen denken dat hun vertrouwelijke informatie niet kan worden hersteld als het verwijderingsproces bestaat uit het wissen, opnieuw formatteren of demagnetiseren van hun oude harde schijven. Maar dat klopt niet – als de schijven fysiek intact zijn, kan privé- en vertrouwelijke digitale informatie nog steeds worden teruggevonden. 

87% van de bedrijven maakt nog steeds geen gebruik van een professionele dienst om oude harde schijven fysiek te vernietigen 1.Deze bedrijven lopen onnodig risico op boetes en reputatieschade.In een tijd van strenge wetgeving voor gegevensbescherming en een groeiend aantal professionele en opportunistische gegevensdieven die hun slag willen slaan, is het belangrijk om uw harde schijven op een veilige manier te vernietigen. 

De vernietigingsdiensten voor harde schijven van Shred-it garanderen dat de gegevens op oude schijven voor 100% worden vernietigd. Na elke vernietiging zult u een certificaat van vernietiging ontvangen waarin wordt bevestigd dat uw materiaal veilig vernietigd is.

Hier zijn vijf redenen waarom u zou moeten investeren in de vernietigingsdiensten voor harde schijven van Shred-it.

 1. Onjuiste vernietiging kan leiden tot een kostbaar datalek
  Zelfs in 2013, nog vóór de algemene invoering van wetgeving voor gegevensbescherming, hebben bekende bedrijven al zescijferige boetes gekregen omdat ze niet de juiste maatregelen hadden genomen om de oude klantengegevens op hun harde schijven te beschermen. 
  Vandaag de dag komen gegevensinbreuken niet alleen vaker voor, maar zijn de boetes en reputatieschade die erop volgen genoeg om elk bedrijf te ruïneren.Kunt u zich 3,6 miljoen dollar veroorloven om de huidige gemiddelde kosten van een datalek te dekken? 
 2. Beschermen van vertrouwelijke en gevoelige informatie
  Elk bedrijf verzamelt en bewaart gegevens, heel veel zelfs.Een enkele harde schijf kan duizenden privé- en vertrouwelijke gegevensbestanden bevatten, vooral in sectoren zoals de gezondheidszorg en de juridische en financiële dienstverlening, waar dagelijks met gevoelige gegevens wordt gewerkt.Een veilig proces voor het verwijderen van harde schijven beschermt informatie van personeel, klanten en bedrijven. 
 3. Beschermen van het milieu
  Onze inzet om datgene te beschermen wat belangrijk is, houdt niet op bij het veilig vernietigen van uw harde schijven en de gegevens die daarop staan.We voldoen aan de WEEE-richtlijn (Waste Electrical and Electronics Equipment) en recyclen met lokale partners alle afvalmaterialen op een veilige manier. 
 4. Zorgen voor naleving van de wetgeving voor gegevensbescherming
  In het huidige datagestuurde bedrijfslandschap worden gegevens door velen gezien als de nieuwe aardolie. Daarom is er nu overal ter wereld de wetgeving voor gegevensbescherming, om ervoor te zorgen dat bedrijven alles doen wat in hun macht ligt om de persoonlijke en vertrouwelijke informatie van het publiek te beschermen. 
 5. Niet alle processen voor vernietiging van harde schijven zijn veilig
  Als uw huidige proces simpelweg bestaat uit het wissen, opnieuw formatteren of demagnetiseren van oude harde schijven, dan kan uw bedrijf nog steeds kwetsbaar zijn en een risico lopen op een datalek. Alleen fysieke vernietiging garandeert 100% dat de gegevens op een oude harde schijf niet meer te achterhalen zijn.  

 Door uw harde schijven veilig te laten vernietigen door een wereldwijd erkende specialist in het vernietigen van harde schijven, zet u een belangrijke stap in de goede richting om uw mensen, klanten en bedrijf te beschermen en om te voldoen aan de wetgeving voor gegevensbescherming.Bescherm uzelf met Shred-it 

Zolang werknemers computers, laptops en zelfs tablets gebruiken, zullen oude harde schijven moeten worden vernietigd. Kom niet terecht in de statistieken over datalekken. Verzeker u vandaag nog van een vernietigingsservice voor harde schijven om uw bedrijf te beschermen. 

 

 

1 Bron: Shred-it 2017 Security Tracker-enquête, Verenigd Koninkrijk, mogelijk gemaakt door IPSOS_