27 Juli 2022

Hoe u een oude creditcard het beste kunt vernietigen

Er zijn wereldwijd ongeveer 2,8 miljard creditcards in gebruik. Zoals iedereen weet, bevat een creditcard ondanks zijn kleine formaat heel veel informatie. Dit is precies de reden dat zowel particulieren als bedrijven grote zorg moeten besteden aan het beschermen van de veiligheid van hun creditcards, zowel voordat die zijn verlopen als daarna.

Zodra uw oude creditcard is verlopen, zijn er een paar verschillende methoden waar u uit kunt kiezen om dit kleine maar waardevolle stuk plastic te vernietigen; sommige methoden zijn veiliger dan andere, dus het is van groot belang om een veilige methode te kiezen teneinde fraude en diefstal van uw informatie te voorkomen.

Uw vertrouwelijke informatie kan in bepaalde periodes van het jaar, zoals tijdens de vakantieperiode, ook een groter risico lopen op een datalek.

Verschillende versnipperingsmethoden

Het kan moeilijk zijn om te weten welke methoden voor het vernietigen van creditcards het beste zijn met het oog op de integriteit en veiligheid van de informatie die erin wordt bewaard. Dit zijn een paar manieren om oude creditcardste vernietigen:

  • In stukjes knippen: deze methode lijkt op het eerste gezicht snel en eenvoudig. Echter, als u overweegt om uw oude creditcards in stukjes te knippen, dan dient u enkele veiligheidsmaatregelen te volgen. Ten eerste dient elke set van vier cijfers op de voorkant van uw kaart in zes stukken te worden geknipt. Dit maakt het zeer onwaarschijnlijk dat iemand uw kaart opnieuw kan reconstrueren. Daarnaast dient u er ook voor te zorgen dat u uw handtekening doorknipt en de chip van de kaart demagnetiseert.
  • Verbranden: het verbranden van uw oude creditcards kan ervoor zorgen dat de noodzaak vervalt om de kaart in kleine stukjes te knippen en de chip te demagnetiseren. Het is echter minder milieuvriendelijk en kan bijdragen aan de toenemende wereldwijde CO2-uitstoot.
  • Thuis versnipperen: als uw bedrijf een eigen versnipperaar gebruikt, is het wellicht ook mogelijk om deze als creditcardversnipperaar te gebruiken. Een typische versnipperaar op kantoor is echter niet ontworpen om duurzaam plastic te versnipperen en de methode kan uw bedrijf blootstellen aan een datalek. Het recyclen van de versnipperde kaart betekent ook dat degenen die uw vertrouwelijke gegevens willen stelen, deze gegevens mogelijk kunnen terughalen als er geen beveiligingsprotocollen van kracht zijn.
  • Een professionele versnipperservice gebruiken: de veiligste optie is om een professionele vernietigingsdienst voor creditcards in te schakelen om uw creditcard effectief, veilig en op een milieuvriendelijke manier te vernietigen. Het gebruik van een professionele service zorgt er ook voor dat uw oude creditcard veilig wordt vernietigd, waardoor uw gegevens niet meer kunnen worden achterhaald.

Hoewel de hierboven genoemde opties voor het vernietigen van creditcards u tijd of geld kunnen besparen, kan een professionele creditcardversnipperaar zoals Shred-it op de lange termijn veel voordelen bieden, waaronder meer veiligheid en duurzaamheid.

Veilige creditcardvernietiging door Shred-it

Uw gegevens kunnen mogelijk in verkeerde handen vallen wanneer u uw creditcard niet op een veilige manier vernietigt. Een professionele vernietigingsservice voor creditcards biedt de oplossing.

Shred-it implementeert superieure branchenormen die beginnen met onze veilige bewakingsketen-protocollen. Deze beveiligingsprotocollen omvatten:

  • Een barcodescan bij elk contactpunt
  • Afgesloten vrachtwagens en beveiligde draagtassen houden informatie veilig tijdens het transport
  • Vloot met GPS-tracking
  • Veilige, bewaakte faciliteiten beschermen uw informatie voordat deze wordt vernietigd

De veiligheid en integriteit van uw oude creditcards en de informatie die erop wordt bewaard, worden gegarandeerd effectief en veilig vernietigd met onze vernietigingsservice voor creditcards.

We gebruiken geschikte industriële creditcardversnipperaars waarmee uw vertrouwelijke gegevens onvindbaar, onleesbaar en milieuvriendelijk worden vernietigd.

We werken uitsluitend met betrouwbare partners die ervoor zorgen dat uw oude creditcards volledig worden gerecycled. U kunt er dus op rekenen dat onze service voor creditcardversnippering en pasvernietiging niet zal bijdragen aan bestaande afvalproblemen.

Niemand wil te maken krijgen met een datalek door ongepaste vernietiging van creditcards. Wanneer criminelen uw gegevens willen stelen met behulp van geavanceerdere methoden en technologie, is het cruciaal voor u en uw bedrijf om uw vertrouwelijke gegevens te beschermen. Dit omvat de gegevens die op creditcards staan.

Shred-it helpt bedrijven hun algehele gegevensbeveiliging te verbeteren en kan u helpen het risico op een datalek te verkleinen.

Kom meer te weten over onze vernietigingsservices voor creditcards door vandaag nog contact op te nemen en na te gaan hoe wij uw bedrijf, uw werknemers en uw klanten kunnen beschermen.