Een vernietigingscertificaat helpt u zich nog veiliger te voelen

In heel Europa waren er in 2021 1.243 openbaar gemaakte beveiligingsincidenten in vergelijking met 2020, dat er 1.120 had. De kans op een datalek is momenteel groter dan ooit als gevolg van cyberaanvallen die in aantal en verfijning toenemen, en sommige bedrijven hebben moeite om de meest up-to-date verdediging bij te houden. De kosten van het reageren op inbreuken nemen ook toe met het aantal externe werknemers bij een bedrijf; uit het rapport van het Ponemon Institute bleek dat organisaties die werken op afstand hebben geadopteerd, nog eens $ 1 miljoen uitgeven aan het reageren op datalekken. En met 48% van de werknemers die nu op afstand werken na de pandemie in vergelijking met 30% re-pandemie, betekent het hogere percentage werken op afstand dat er meer geld wordt uitgegeven aan reacties op datalekken dan vóór de pandemie.

Dit maakt gegevensbeveiliging ongelooflijk belangrijk, omdat het dient om de gegevens van uw bedrijf te beschermen tegen inbreuken en boetes te voorkomen voor onjuiste gegevensverwijdering. Een manier om de gegevensbeveiliging van uw bedrijf te verhogen, is door uw vertrouwelijke documenten te vernietigen. Dit biedt meerdere voordelen en is een belangrijk onderdeel van het waarborgen van privacy en vertrouwelijkheid van uw bedrijf, werknemers en klanten.

Waarom vertrouwelijke documenten versnipperen

Het versnipperen van uw ongewenste documenten biedt uw bedrijf en klanten verschillende voordelen:

  1. Het ontruimt het kantoor, ruimt de ruimte op van onnodige bestanden en documenten en maakt ruimte voor nieuwer, relevant papierwerk. Dit verhoogt de efficiëntie waarmee u uw bestanden kunt organiseren en verwijzen, waardoor de productiviteit toeneemt.
  2. Versnipperen verlaagt ook het risico op identiteitsfraude. Wist u dat 47% van de bedrijven wereldwijd in de afgelopen 24 maanden te maken heeft gehad met identiteitsfraude? Criminelen kunnen informatie halen uit documenten zoals ontvangstbewijzen, facturen en bankafschriften, dus het vernietigen van alle onnodige documenten zal helpen om de veiligheid van de gegevens van uw bedrijf en klanten te waarborgen.
  3. De wet rond informatieprivacy en -beveiliging is zorgvuldiger geworden sinds de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is ingevoerd. Daarom zal het vernietigen van uw vertrouwelijke documenten uw bedrijf helpen om de wetgeving inzake gegevensbescherming te volgen, waardoor de kans op een datalek wordt geminimaliseerd.
  4. Het gebruik van een shredderservice is veel veiliger en tijdsefficiënter dan het gebruik van uw eigen bedrijfsvernietiger. Een bedrijfsversnipperaar kan duur zijn om te repareren als het beschadigd is en verhoogt zelfs het risico op datalekken als de vernietiging van belangrijke documenten wordt overgelaten aan de verantwoordelijkheid van ongetrainde werknemers.

Het gebruik van een papierversnipperbedrijf biedt grote voordelen voor uw bedrijf. Een bijkomend voordeel van het samenwerken met Shred-it voor de vernietiging van uw vertrouwelijke documenten is dat we u een certificaat van vernietiging geven  na de vernietiging van vertrouwelijke informatie.

Wat is een certificaat van vernietiging?

Een certificaat van gegevensvernietiging is een formeel document dat bewijst dat alle vertrouwelijke informatie van het bedrijf veilig is vernietigd. Het beschrijft ook de methode en het proces van vernietiging, en in het geval van gecertificeerde vernietiging van de harde schijf, een lijst van de apparaten die vertrouwelijke gegevens bevatten die zijn vernietigd. Het is om drie redenen belangrijk om een certificaat van gegevensvernietiging te verkrijgen; ten eerste worden ze gepresenteerd om ervoor te zorgen dat de juiste vernietigingsmethode door dienstverleners is gebruikt om te voldoen aan de relevante wetgeving inzake gegevensbeveiliging. Dit helpt te garanderen dat vertrouwelijke gegevens niet kunnen worden hersteld. Ten tweede dient een vernietigingscertificaat ook om u gemoedsrust te geven dat gegevens veilig zijn vernietigd en het risico op een datalek tot een minimum is beperkt. En ten derde is het naleven van gegevensbeschermingswetten van cruciaal belang voor de reputatie van een bedrijf en kan het leiden tot zware boetes als het niet met toewijding wordt gedaan.

Wanneer u samenwerkt met Shred-it, verstrekken wij altijd een vernietigingscertificaat, of dat nu gaat om gecertificeerde vernietiging van de harde schijf of vertrouwelijke papierverwijdering. Daarom profiteert u van alle hierboven genoemde voordelen met een van onze toonaangevende services. En met dertig jaar ervaring in het veld zijn Shred-it betrouwbare experts in de beveiligingspraktijken en -procedures om uw informatie veilig te houden.

Als u op zoek bent naar een stressvrije manier om vertrouwelijke gegevens te verwijderen, zal Shred-it deze duurzaam voor u verwijderen en u voorzien van een certificaat voor gegevensvernietiging voor uw eigen gemoedsrust. Neem vandaag nog contact op om te zien hoe we uw bedrijf kunnen helpen beschermen tegen datalekken.