21 November 2019

8 Stappen om de Cyber Security te Verbeteren

In oktober is de Europese Cyber Security-maand weer terug en organisaties over het hele continent zullen dan extra stappen nemen om hun cyberbeveiliging te verbeteren. Er is dus geen betere tijd ook voor uw bedrijf om de risico’s op inbreuken te minimaliseren.

Weet u zeker dat uw bedrijf goed beschermd is tegen bedreigingen voor de cyberveiligheid? Ongeveer 40% van de inbreuken op de beveiliging doet zich voor als gevolg van nalatigheid van medewerkers, waarbij menselijke fouten de belangrijkste oorzaak zijn van alle cyberaanvallen wereldwijd. Bescherm uw organisatie tegen de meeste cyberaanvallen met onze 8 stappen om de cyberbeveiliging te verbeteren.

 1. Voer een Risicobeheer-beleid in
  Beoordeel de risico's voor de online-informatie en systemen van uw organisatie met dezelfde felheid als u zou doen voor juridische, financiële of operationele risico's. Om dit te bereiken, voert u een risicobeheer-beleid in dat van toepassing is voor uw hele bedrijf. Bedrijfsleiders worden aangespoord om betere menselijke firewalls te bouwen aangezien het aantal cybercriminaliteitsincidenten blijft stijgen. Beveiligingsexperts identificeren mensen als de grootste doelwitten - en de zwakste schakels - in het hele cyberbeveiligingssysteem van het bedrijf. Breid uw risicobeoordeling-beleid uit om ook de vertrouwelijke papieren documenten die uw organisatie binnenkomen en verlaten te dekken, om te verzekeren dat u zowel in cyberspace als in de fysieke ruimte beschermd bent.
 2. Netwerkbeveiliging
  Bescherm uw netwerken tegen cyberaanvallen. Verdedig de netwerkomgeving en filter ongeautoriseerde toegang en schadelijke inhoud eruit. Essentiële beveiligingssoftware omvat firewall- en antivirusprogramma's. Bovendien mag u nooit ongevraagde e-mails en sms-berichten vertrouwen. Klik nooit op een link, afbeelding of video die werd ontvangen van een onbekende afzender. Controleer of e-mails legitiem zijn: “alarmsignalen” zijn e-mails die spelfouten, slechte grammatica en vreemde formuleringen bevatten, of dringende verzoeken voor geld of om actie te ondernemen.
 3. Gebruik sterke wachtwoorden
  Sterke wachtwoorden gebruiken acht tekens of meer en bevatten een combinatie van hoofdletters en kleine letters, cijfers en symbolen. Bewaar wachtwoorden op een veilige plaats en gebruik niet dezelfde wachtwoorden voor meerdere accounts. Wijzig de wachtwoorden om de drie maanden. Maar zorg er tegelijkertijd voor dat u de aanmeldingsgegevens niet zo vaak wijzigt dat uw gebruikers aan wachtwoordvermoeidheid komen te lijden en genoegen nemen met variaties op hetzelfde thema. Pas op voor het achterlaten van wachtwoorden op post-it notes die voor het hele kantoor zichtbaar zijn! Hulpprogramma's voor wachtwoordbeheer helpen u om unieke, veilige wachtwoorden te gebruiken voor elke site die u nodig heeft en houden deze automatisch voor u bij.
 4. Vermijd Openbare Wi-Fi
  Cybercriminelen creëren netwerken die eruitzien als gratis internet waarmee ze alles kunnen zien wat u doet, inclusief welke wachtwoorden en accountgegevens u invoert wanneer u verbonden bent. Om uw informatie veilig te houden, dient u nooit online betalingen te doen, vertrouwelijke informatie te verzenden of uw wachtwoord in te voeren wanneer u openbare Wi-Fi gebruikt.
 5. Deel Minder Informatie op Sociale Media
  Houd uw persoonlijke gegevens privaat op sociale media. Cybercriminelen kunnen uw vertrouwelijke informatie vaak met slechts een paar datapunten verkrijgen, dus hoe minder informatie u openbaar deelt, hoe beter! Als u bijvoorbeeld de naam van uw huisdier post of de meisjesnaam van uw moeder onthult, kunt u desgevallend de antwoorden op twee veel voorkomende beveiligingsvragen blootgeven. Maar denk vooral goed na voordat u persoonlijke informatie deelt zoals uw naam, thuisadres, telefoonnummer en e-mailadres.
 6. Gebruikerstraining en Bewustmaking
  Stel een beveiligingsbeleid op voor gebruikers voor acceptabel en veilig gebruik van uw systemen en geef permanente training voor cyberveiligheidsbewustzijn. Werknemers moeten weten hoe ze verdachte e-mails of links kunnen identificeren, en ze moeten voorzichtig zijn aangaande welke websites ze openen en welke software en mobiele apps ze downloaden. Moedig uw personeel aan om alle mogelijke cyberaanvallen te melden. Als u weet dat u bent aangevallen, kunt u het herstel efficiënter beheren. Het invoeren van een Clean Desk-beleid zal ook helpen om de cyberveiligheid te handhaven, nl. door het risico te verkleinen dat wachtwoorden en andere gevoelige informatie achteloos op kantoor rondslingeren.
 7. Gebruik Services voor de Vernietiging van Media en Harde Schijven
  Spaar geen computers en digitale gegevens op. Houd recente versies van digitale gegevens bij in georganiseerde bestanden, en verwijder regelmatig bestanden. Laat oude of ongebruikte harde schijven van uw computersystemen vernietigen op uw eigen werkplek. Shred-it’s services voor fysieke vernietiging van digitale media zorgt ervoor dat uw vertrouwelijke informatie vertrouwelijk blijft. Voer een __Shred-it all-beleid in om de documentverwerking te vereenvoudigen, de naleving van de wetgeving te verbeteren, en de veilige recycling binnen uw organisatie te verbeteren.
 8. Bescherm Smartphones en Andere Apparaten
  Bedrijven worden steeds meer afhankelijk van mobiele technologie. Maar mobiele en andere apparaten zijn favoriete doelwitten en kunnen een zwakke schakel in uw organisatie zijn. Let er altijd op waar uw mobiele apparaten zich bevinden, laat ze nooit onbeheerd achter, en zorg ervoor dat u wachtwoordbeveiliging inschakelt. Zorg ervoor dat uw mobiele applicaties en besturingssystemen up-to-date zijn en dat u verloren of gestolen apparaten kan volgen, vergrendelen en wissen.
Bescherm Uw Bedrijf met Shred-it

Neem contact op voor meer informatie over hoe we uw documenten, harde schijven en vertrouwelijke gegevens kunnen beschermen, en ontvang een gratis offerte en een gegevensbeveiligingsenquête.