19 April 2021

Vernietiging van documenten mag niet aan het toeval worden overgelaten

Half april komen bedrijfseigenaren, kwaliteitsprofessionals, regelgevende instanties en bedrijven die zich bezighouden met de vernietiging van documenten samen om te leren, te netwerken en informatie te delen tijdens de virtuele conferentie van de National Association for Information Destruction (NAID®). Verschillende Stericycle leidinggevenden die Shred-it™-diensten beheren, zullen op het evenement spreken om de nieuwste trends op gebied van datavernietiging en de mogelijkheden te onderzoeken om aan te sluiten bij de NAID missie.
 
NAID is een normbepalend orgaan dat pleit voor best toepassingen in veilige gegevensvernietiging. Het biedt ook een van de meest erkende certificeringsprogramma's in de sector. Shred-it services is NAID AAA gecertificeerd, wat betekent dat we voldoen aan alle gekende  wetten op het gebied van gegevensbescherming. Om het predicaat te verkrijgen, ondergaan we geplande en onaangekondigde audits, uitgevoerd door getrainde, geaccrediteerde beveiligingsprofessionals. In veel gevallen gaan we verder dan de minimumvereisten voor NAID-normen. De NAID- vereisten schrijven bijvoorbeeld voor dat een derde van de medewerkers met toegang tot vertrouwelijke klantinformatie een antecedentenonderzoek moet ondergaan en dat de helft van de medewerkers jaarlijks een drugsscan moet ondergaan. Shred-it gaat nog een stap verder en eist jaarlijkse antecedentenonderzoeken en drugsscreenings voor alle medewerkers met toegang tot persoonlijke of vertrouwelijke klanteninformatie en biedt ook training over middelenmisbruik. NAID vereist ook jaarlijkse training over veiligheidsbeleid en -procedures, waarbij wij maandelijks training geven over veiligheidsthema's.
 
Gecertificeerde versnipperingsdiensten bieden de beste manier om op papier gebaseerde informatie uit handen te houden van slechte actoren die deze voor snode doeleinden zouden kunnen gebruiken. Helaas kiezen sommige bedrijven nog steeds voor doe-het-zelfvernietiging (DIY) wanneer ze ongewenst papier uit hun thuiskantoren of van hun werkplek moeten verwijderen.

Waarom een doe-het-zelf-aanpak geen goed idee is

Als u de vernietiging van documenten aan uw werknemers overlaat, kan dat hun aandacht afleiden van belangrijker werk en het risico op informatiefraude vergroten. Handmatig versnipperen is tijdrovend en omslachtig. Werknemers moeten paperclips en nietjes verwijderen (de meeste generieke papiervernietigers voor thuisgebruik kunnen alleen papier verwerken), documenten in hanteerbare stapels ordenen, papier voorzichtig in de machine invoeren, de bakjes legen wanneer ze vol raken, gemorst papier verwijderen en het versnipperde papier in een afvalcontainer of recyclebak deponeren. Dit proces is geen efficiënt of kosteneffectief gebruik van de tijd van uw personeel. Bovendien kan het de werkstress van uw personeel verhogen, omdat zij de lastige versnippertaken moeten combineren met andere, dringende taken.
 
Als ze haast hebben, slaan ze misschien een paar stappen over, wat kan leiden tot papierstoringen en werkonderbrekingen die de productiviteit verder vertragen en de frustratie vergroten. Na een tijdje kunnen ze documenten gewoon weggooien of recycleren, zich minder zorgen makend over de veiligheidsrisico's en meer over de noodzaak om hun gewone werk af te maken. Deze situatie kan de kans op diefstal van informatie vergroten.
 
Zelf thuis versnipperen is niet alleen een last voor werknemers, maar garandeert ook niet dat documenten op de juiste manier worden vernietigd. De typische papiervernietiger die in thuiskantoren en op bedrijfslocaties wordt gebruikt, werkt met stripsnijmachines, die het papier in verticale of horizontale stroken snijden. Deze kunnen relatief gemakkelijk weer gereconstrueerd worden, wat betekent dat de gegevens niet volledig beschermd zijn.

Waarom is werken met een leider in informatiebeveiliging een beter idee?

Bij Shred-it wordt papier versnipperd met industriële versnipperaars die papieren documenten snel in kleine, confetti-achtige stukjes veranderen, die niet meer kunnen worden gereconstrueerd. Andere zaken, zoals harde schijven en elektronische apparaten, worden vernietigd met hydraulische brekers of scheerders, die speciaal zijn ontworpen om ze te vernietigen, zodat er geen gegevens kunnen worden teruggehaald of gereconstrueerd. Wij zorgen voor een chain of custody vanaf het moment dat uw documenten of media worden opgehaald door ons gediplomeerde en getrainde personeel tot het moment dat ze volledig zijn versnipperd of vernietigd. Een certificaat van vernietiging verifieert dat het materiaal op de juiste wijze is behandeld en vernietigd, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw vertrouwelijke informatie veilig blijft.

Wat doen we met versnipperd papier?

Na het versnipperen sturen we de stukken naar een recyclingbedrijf waar ze worden hergebruikt, zodat u uw documenten beter kunt beveiligen en het milieu minder belast.
 
Waar het op neerkomt: Samenwerken met de leider op het gebied van informatiebeveiliging en veilige informatievernietiging kan de efficiëntie, kwaliteit en veiligheid van de vernietiging van documenten en media verbeteren, zodat u zich meer op uw bedrijf kunt richten.
 
Meer informatie over hoe samenwerking met een NAID AAA gecertificeerd bedrijf uw organisatie kan helpen bij het stroomlijnen van documentvernietiging.