15 Juni 2021

Stappen om veilig te blijven en aan de regels te blijven voldoen in een hybride werkwereld

Stappen om veilig te blijven en aan de regels te blijven voldoen in een hybride werkwereld

Na maanden thuiswerken ziet de toekomst er voor veel organisaties hybride uit: een mix van werken op kantoor en thuis. Uit recent onderzoek van Microsoft onder meer dan 30.000 medewerkers over de hele wereld bleek dat 70% van de werknemers willen dat de flexibele werkmogelijkheden blijven, en dat 66% van de besluitvormers overweegt om fysieke ruimten opnieuw in te richten om beter rekening te houden met hybride werken 1.

Maar ondanks de voordelen van dit flexibele model kan vrij verkeer tussen thuis en kantoor leiden tot aanzienlijke risico's voor gegevensbeveiliging. In reactie hierop moeten werkgevers ernaar streven om hybride teams veilig te houden en te beschermen tegen zowel fysieke als online-dreigingen, om te waarborgen dat vertrouwelijke informatie vertrouwelijk en uit de handen van gegevensdieven blijft.  Onderdeel hiervan is teams informeren over de risico's en nieuwe gewoonten introduceren op de werkvloer, zoals in de hieronder beschreven maatregelen.

Dus lees nu verder en ontdek een aantal maatregelen die werknemers kunnen nemen om in een hybride werkwereld veilig te blijven en aan de regels te blijven voldoen. Maar voor al uw behoeften op het gebied van documentvernietiging is Shred-it maar een klik of telefoongesprek van u verwijderd om uw mensen, klanten en bedrijf te beschermen en u gemoedsrust te geven, zodat u uw aandacht kunt richten op de dagelijkse bedrijfsvoering en het succes van uw organisatie.

 1. Van huis naar kantoor
  Controleer voordat u naar kantoor reist of uw apparaten en fysieke documenten beveiligd zijn. Laptops, USB-sticks of het rapport dat u voor een vergadering heeft afgedrukt kunnen in de trein worden vergeten, of een doelwit voor criminelen worden als ze in de auto worden achtergelaten. Zorgvuldig omgaan met alles dat in uw bezit is kan helpen om informatie uit de handen te houden van gegevensdieven, die altijd op zoek zijn naar hun volgende kans.
 2. Op kantoor
  Voor veel mensen is weer terug zijn op kantoor een kans om bij te praten met collega's en geniet van meer samenwerking. Voor opportunisten is het een kans om gevoelige informatie te stelen die direct in het zicht wordt achtergelaten. Val niet terug in oude gewoonten, en zorg ervoor om documenten en verwijderbare apparaten op een veilige manier op te bergen voordat u uw bureau verlaat.
 3. Volg een beleid voor opgeruimde werkplekken
  Of u nu van kantoor naar huis reist of zich verplaatst van de keuken naar de woonkamer, weer de gewoonte van een opgeruimde werkplek aannemen kan enorm bijdragen bij het waarborgen dat aan de regels wordt voldaan en dat vertrouwelijke informatie beschermd blijft. Verwijder post-it briefjes op een veilige manier, zorg ervoor dat verwijderbare media of notebooks op een afgesloten plek worden bewaard en dubbelcheck aan het eind van elke werkdag of uw bureau leeg is.
 4. Educatie en bewustzijn op het gebied van cyberveiligheid
  Vanaf het begin van COVID-19 hebben criminelen hun cyberaanvallen opgevoerd, een ontwikkeling die door zal blijven gaan nu werknemers tussen kantoor- en thuisomgevingen schakelen. Verdachte e-mails kunnen identificeren, veilige wachtwoorden gebruiken en alle risico's zoveel mogelijk wegnemen kan een enorme stap zijn bij het verstreken van uw verdediging tegen online bedreigingen.
 5. Shred-it All-beleid
  Voer een Shred-it All-beleid in om alle documenten te vernietigen die niet langer nodig zijn, en u veilig te voelen in de wetenschap dat alle documenten veilig versnipperd en gerecycled zijn. Zo is het niet meer nodig dat werknemers beslissen wat wel of niet vertrouwelijk is, en dit verlaagt het risico op menselijke fouten - meer dan 40% van de datalekken vindt plaats als gevolg van nalatigheid van werknemers 2.
 6. Reserveer een eenmalige versnipperservice
  Wanneer werknemers weer terugkeren op kantoor, is de kans groot dat ze oude documenten van huis meebrengen om te vernietigen, en dat meer fysieke documenten worden afgedrukt. Om het zich opstapelen van documenten en de bijbehorende risico's op datalekken te voorkomen, kunt u een eenmalige versnipperservice reserveren. 

  Bereid u voor op een hybride werkwereld met Shred-it

  Door het bovenstaande advies te volgen bent u goed op weg op werknemers te helpen om in een hybride werkwereld veilig te blijven en aan de regels te blijven voldoen. Neem vandaag nog contact op om te kijken hoe onze diensten uw bedrijf kunnen helpen om beschermd te blijven, ongeacht waar uw werknemers werken.
   
  1 – Microsoft
  2 – Tech Republic