30 December 2016

4 manieren om uw werkplek te beschermen met een opruimplan

Wist u dat opruimen een van de eenvoudigste manieren is om de reputatie van een onderneming te beschermen en het risico op identiteitsdiefstal op het werk te verkleinen?  

Een opruimplan invoeren zal niet alleen helpen om het kantoor netjes te houden, maar vooral ook om vertrouwelijke informatie te beschermen tegen fraude van binnenuit en veiligheidslekken veroorzaakt door menselijke fouten. 

Bescherm uw bedrijf en vertrouwelijke informatie met deze opruimtips 
Ruim uw werkplek op
 • Verwijder alle items die uw bureau rommelig maken, behalve de zaken die u elke dag gebruikt, zoals een telefoon, computer, monitor en essentiële benodigdheden. Ook memoblaadjes met vertrouwelijke informatie zoals wachtwoorden worden opgeruimd.
 • Kijk eens goed naar alle documenten, afgedrukte e-mails, enz. Lopende projecten kunt u bewaren op uw bureau in mappen voorzien van een label. Alle andere vertrouwelijke informatie bewaart u in afgesloten kasten. Wanneer een document niet langer nodig is, gooit u het op een beveiligde manier weg.  
 • Neem de documenten door die in archiefkasten liggen en gooi informatie die niet langer nodig is voor zakelijke en/of compliancedoeleinden op een beveiligde manier weg.
 • Digitaliseer uw papieren documenten waar mogelijk. Zo zorgt u dat informatie sneller te vinden is. Afhankelijk van het beveiligingsbeleid kunnen gedigitaliseerde gegevens ook toegankelijk zijn van buiten het kantoor (dat betekent dat papieren documenten het kantoor niet verlaten).
Ruim digitale informatie op
 • Een regelmatige controle van uw digitale informatie is een belangrijke maatregel om uw elektronische bestanden en databases te beveiligen. Archiveer bijvoorbeeld alle e-mails met een eenvoudig archiveersysteem: 'antwoorden', 'wachten', 'archiveren'. Verwijder bestanden die niet langer nodig zijn en/of bewaar ze wanneer u ze later snel wilt kunnen raadplegen.
 • Bescherm opslagapparaten zoals cd's, dvd's of USB-sticks met vertrouwelijke of gevoelige informatie. Leg ze uit het zicht en/of in een lade die op slot kan. Wanneer apparaten verouderd raken, moeten ze fysiek worden vernietigd zodat de informatie niet langer toegankelijk is. 
Binnen en buiten het kantoor 
 • Voorkom rommelige kantoorruimtes door een Clean Desk Policy te implementeren. Dat is een bedrijfsbeleid dat bepaalt dat werknemers hun bureau aan het eind van elke dag moeten leegmaken. Het maakt van opruimen een continu proces.
 • Zelfs wanneer ze hun bureau of werkruimte voor korte tijd verlaten, moeten werknemers ervoor zorgen dat vertrouwelijke informatie niet zichtbaar is en computerschermen worden vergrendeld. 
 • Mobiele werknemers moeten vertrouwelijke informatie bedekken/verbergen wanneer ze buiten het kantoor werken.  
 • Mobiele apparaten mogen nooit onbeheerd worden achtergelaten op kantoor of in een voertuig en alle toestellen moeten beveiligd zijn met een wachtwoord.  
Veilige informatievernietiging
 • Informatie mag nooit in open papiermanden of vuilbakken worden gegooid. Werk in plaats daarvan samen met een expert op het vlak van informatievernietiging die over een beveiligde bewakingsketen beschikt, inclusief vergrendelde consoles voor documenten, versnipperingsdiensten en vernietigingsdiensten voor harde schijven en e-media.
 • Ook een 'Shred-it All'-beleid zou deel moeten uitmaken van het opruimplan, zodat alle documenten op een veilige manier worden vernietigd wanneer ze niet langer nodig zijn.

Ontdek de beschikbare professionele vernietigingsdiensten voor documenten en archieven om in te spelen op de specifieke behoeften van uw bedrijf.